Gramatica limbii engleze ne invata sa folosim corect cuvintele si verbele, sa facem acordul subiectului cu predicatul, deci mai pe scurt ne invata sa vorbim si sa scriem corect in limba engleza. Noi vom incerca in cateva lectii sa va ajutam sa folositi corect verbele, evident dupa ce ne apucam sa le invatam. Tineti cont ca fiecare verb in limba engleza are trei forme: la prezent(present), trecut(past) si viitor(future). Verbele regulate se invata usor, insa exista multe verbe neregulate pe care va trebui sa le invatati pe de rost!

Lectii online de gramatica limbii engleze

In limba engleza timplu la care se gaseste verbul poate avea mai multe forme – simplu, continuu, perfect si perfect continuu. Stiu ca pare putin ciudat, dat sa vedem care este logica. Cand verbul nu defineste o actiune ce se desfasoara in timp, spunem ca avem forma simpla ( prezent, trecut sau viitor ). Atunci cand avem doua actiuni descrise intr-o fraza, iar una dintre ele se desfasoara deja, folosim forma continua. Atunci cand verbul se refera la o actiune deja inceputa, vom folosi forma pefecta, iar in ultimul caz, cand folosim continuu perfect. Vom discuta despre asta in lectiile viitoare.

Tot o caracteristica a gramaticii limbii engleze este si forma diferita pe care o iau verbele in functie de cel ce face actiunea, tu sau altcineva. Vom discuta despre asta in lectiile despre diateza pasiva si diateza activa. Trebuie sa stiti ca in gramatica limbii engleze avem cazuri in care timpurile nu se aseamna cu cele din limba romana.

gramatica limbii engleze

Lectii online de gramatica limbii engleze