Stiu ca alfabetul este acelasi pentru majoritatea limbilor, asa ca sunt sigur ca veti invata destul de usor sa pronuntati corect in limba engleza literele. Iata cum puteti folosi Google Translate pentru a invata cum pronuntam literele alfabetului in limba engleza. Chiar daca nu va vine sa credeti, mi s-a intamplat si mie dupa 25 de ani sa descopar ca asa zisul “speling” – sau pronuntarea pe litere a numelui este utila. Cum mumele romanesti sunt greu de inteles pentru majoritatea starinilor veti auzi destul de des: “how do you spell your last name, please“?

Alfabetul limbii engleze pentru incepatori

Pentru ca de multe ori va este greu sa pronuntati corect literele in limba engleza, un sfat util este sa folositi metoda numelor cunoscute atunci cand va spuneti numele pe litere. De exemplu sa zicem ca va numiti Vasile, ar trebui sa spuneti: V as in Victor, A as in Alice, S as in Samuel, I as Ida, L as Lewis and E as Edward. In acest fel cu siguranta numele dictat va fi scris corect de catre interlocutor.

Sfatul numarul 2: odata ce credeti ca ati invatat sa pronuntati corect literele in limba engleza, folositi telefonul si sectiunea de cautare vocala oferita de orice smartphone cu Android! Pronuntati o litera si vedeti ce scrie Google, daca e ok, inseamna ca ati invatat literele corect, apoi puteti sa verificati in acelasi mod pronuntia!

invata-limba-engleza-fara-profesor